Lapulevél

A lakás. Letölthető 3D színezők

2020. május 28. - Lapulevélblog

a_lakas.jpg

 

Új csodával szeretném segíteni az otthon maradt családokat. Habár oldódnak a korlátozások és egyre többet lehetünk a szabadban, az otthon tanulás még zajlik, és hamarosan beköszönt a vakáció. Így jól jöhet egy kis elfoglaltság. 

Ha szeretnek színezni a gyerekek, de unalmasak már a hagyományos kifestők, remek hírem van! Olyan 3D színezőt készítettem, ami többféleképpen köti le a őket: színezéssel, vágással és szerepjátékkal. Az általuk kiszínezett pici helyiségek ugyanis testközelben kelnek életre.

konyha1.JPG

Elkészítés:

1. Nyomtatás: Ha tartósabb munkát szeretnétek, érdemes A4-es műszaki rajzlapra nyomtatni, de fénymásoló papíron is működik. 

2. Színezés: Természetesen a gyerekek fantáziája szerint. A megadott képeket inspirációnak szántam. Kivéve, ha éppen a sorrendiséget gyakorolnátok például a nappaliban lévő könyvek színeinek lemásolásával. Igyekeztem aprólékos mintákkal kedveskedni, hogy akinek kedve támad, elidőzhessen a színezés rejtelmeiben. Természetesen felnőttek is bekapcsolódhatnak már ennél a fázisnál is.

3. Hajtogatás és nyírás. Szülői segítséggel.

  • Nyírás: hegyes ollóval, scniccerrel vágjátok be a papírt a szaggatott vonal mentén! Az asztal lábainál nem húztam be a vízszintes szaggatott vonalat. Döntsétek el ti, hogy szeretnétek-e ott is kivágni, ahogyan én.
  • Hajtás: A nyomtatható képek között szándékosan nem jelöltem meg a hajtásvonalat, mert rontaná az összképet. Az alábbi galériában azonban piros vonallal kiemeltem a hajtások helyeit, de megtekinthetitek oldalról is a térbeli bútorokat a színes képeken:

Ha megtaláltátok a hajtásvonalakat, vonalzó és tompa hegyes tárgy segítségével (pl. kifogyott golyóstoll, villa, olló tompa vége) karcoljátok meg azokat, így könnyedén behajthatóak lesznek. És máris megelevenednek a térbeli szobák! A maketteket szerepjátékon kívül használhatjátok környezetismeret órán, vagy idegennyelv tanulásakor.

  

A színező letölthető itt, és a Letölthető segédletek oldalon.

Jó szórakozást! További Lapuleveles kalandokért látogassatok meg Facebook vagy Instagram oldalamon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lapulevel-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr3315727022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása