Lapulevél

Az elveszett papucsok. Párkeresős szenzoros nyári játék

2020. június 09. - Lapulevélblog

20200608_141440.jpg

Hangolódjatok rá a nyárra vidám szenzoros párkeresős játékkal! Cél: megkeresni a miniatűr papucsok párját. Hogyan készítsd el? Útmutató a cikkben.  

 

A közismert szenzoros üveg nyári változatát hoztam el nektek. Cél: megkeresni a miniatűr papucsok párját.

Elkészítés:

1. Színezd be a rizsszemeket ételfestékkel! Pár csepp ételfestéket csöppents egy tálka vízbe! Tegyél bele egy marék rizst! Hagyd egy napig állni! Végezd el a műveletet különböző színekkel! Szárítsd meg a napon a rizsszemeket! Keverd össze!

2. Vegyél egy PET palackot! Távolítsd el a címkét! Mosd el a flakont és alaposan szárítsd meg! 

3.Szórd bele a színes rizst a flakonba tölcsér segítségével!

4. Zárd rá jó erősen a kupakot! (Kérd meg a ház urát, hogy segítsen! Ha ő tekeri rá, akkor tuti gyerekbiztos lesz.)

papucs1.jpg

5. Papucsok: Rajzold körbe papíron egy játékbaba lábát, vagy szabad kézzel vázold fel egy igazi papucs körvonalát! Az elkészült sablon alapján másold át az alapot dekorgumira! A pántot ragasztópisztollyal rögzítsd! A pánt lehet bármilyen otthon fellelhető anyag, szalag, de a dekorgumiból is levághatsz egy csíkot. (A japán papucsoknál tű segítségével átdöftem a pántot a túloldalra, hogy odakerüljön a ragasztó.)

6. Mivel a flakon forgatásakor a lábbelik talpa is jól látható, ragassz plusz alapot hátulra, ami eltakarja majd a ragasztott felületet.

papucs2.jpg

7. Készíts egy fél literes üveghez kb. 4 pár papucsot. (A képeken pénzérmével próbáltam érzékeltetni az arányokat.) Ne felejtsd megfordítani a sablont a pároknál! 

ppucs3.jpg

 

J Á T É K:

Keressék meg a gyerekek a különböző színű papucsokat és találják meg azok párját!

 

papucs7.jpg

Hosszú nyári napokon szívből ajánlom ezt a vidám játékot. A papucsok mellett mást is elrejthetünk a palackban. Új és új játékszabályokat alkalmazva. Csak a fantázia szab határt. Rizs helyett, használhatsz sárga homokot is, hogy még nyáriasabb legyen az érzés. Én ezúttal a színek kavalkádjára fektettem a hangsúlyt.

Ajánlott korosztály:  A játék elkészítését elsősorban szülőknek ajánlom. Maga a színes zenélő csörgő a másfél-két éveseket is leköti. Óvodás kortól kisiskolás korig pedig már a párkeresés is izgalmas lehet.

Szép nyarat és jó szórakozást!

 

 További ötletekért, kalandokért kövess a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapulevel-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr9815746236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása