Lapulevél

Bemutatkozás

2019. augusztus 14. - Lapulevélblog

A Lapulevél Kreatív Blog célja a filléres és divatosan zero waste készségfejlesztés..

A lapulevél a mesebeli találékonyság jelképe. A csigabigák lapulevélen hintáznak, az erdei kisállatok fejük fölé tartják, hogy ne ázzanak el az esőben, vagy hátukra terítik, hogy ne fázzanak.

Umbrella: A photographer in Indonesia captured images of these two tiny owls huddling together under a leave to stay warm and dry as the raindrops fellscreenshot_20190902-181101.png

A fejlesztő és kreatív feladatokban hasonlóan kap új életet a képes újság, a tojástartó, vagy a kidobásra ítélt fogkrémes kupak.

Több mint tíz éve foglalkozom gyerekekkel. Ezalatt az idő alatt megszületett bennem a szemlélet: a zero waste alkotás öröme, ennek a kreativitást fejlesztő hatása. Merj álmodni! Merj belelátni!

Nem elvárható alapeszköz a színes nyomtató sem a családokban, sem az iskolákban, pedig számos internetről letölthető fejlesztő feladat ezt sugallja. Ellenben én olyan tevékenységre szeretnék ösztönözni mindenkit  ötleteimmel, ami szerényebb környezetben is megvalósítható, ráadásul a háztartási hulladék újrafelhasználására ösztönöz.

Kifordult a világ. A kreatív fórumoknak, üzleteknek a haszonszerzés a célja. Erről árulkodik a boltban árusított szárított narancs, vagy az a kottamintás nyomda, ami speciális tintapárnával készít tökéletes lenyomatot. Helyette kilépek a konyhába, vagy a régi jegyzeteimből kivágott Bach-részletet ragasztom fel képeslapomra.

Célközönségem azok a szülők, pedagógusok akik az alsó tagozatos korosztállyal foglalkoznak, de édesanyaként elfogultan a kicsik részére is hozok majd ötleteket. Munkáim megvalósításához nélkülözhetetlen a kellő inspiráció. Ezeket a forrásokat természetesen megosztom veletek, hogy ti is tovább töltődjetek. 

 

(Képek forrása: www.dailymail.co.uk, Bartos Erika: Bogyó és Babóca, Áfonyaszedés)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lapulevel-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr6215010280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása