Lapulevél

Merre csörög a kinderbelső?

Interaktív pakolgatós játék a legkisebbeknek

2020. április 17. - Lapulevélblog

20200416_152452.jpg

 

Húsvét után praktikus lehet a Kindertojás belsőkből készült játék. Nálunk az évek során rengeteg kis műanyag gyűlt össze. Sohasem volt szívem kidobni őket. Régebben gyöngyöt tároltam bennük, vagy utazáskor apróságokat szállítottam. Ezúttal másfél éves Zalánkám lelte örömét legújabb interakciós pakolgatós babajátékunkban.

  • Feladat: A tojások egy része zörög, de akadnak üresek is. A cél megkeresni a csörgőket, élvezni azok hangját, majd  visszailleszteni a tartó egyik rekeszébe. Lásd a lenti videót! 
  • A játék fejleszti a türelmet (a vágyteljesítés késleltetésével), a hallást, a formaillesztés közben pedig a szem-kéz koordinációt is. Totyogóknál az állást is ösztönzi.
  •  Elkészítés: Töltsük meg a műanyagokat jól zörgő apróságokkal! Anyagtól függő, hogy milyen szinten szól jól. Használhatunk gyöngyöt, sárgaborsót, nálunk ez a kettő aratta a legnagyobb sikert, de rizsszemekkel, meggymaggal, aprópénzzel is megtölthetjük a sárga tojásokat stb. A tojástartónál ideális a 15-ös, de lehet kisebb és nagyobb is akár.
  •  Ajánlott korosztály: totyogók, bölcsisek.
  • Fontos: a kicsik elvileg nem tudják kinyitni a kinderbelsőket, de legyünk résen, és mindig felügyelettel játsszunk!

 

Zalánka nagyon élvezte, amikor megszólalt a csörgő. Sétált vele egy kört  a szobában, majd visszatért a játék színhelyére, gondosan visszapakolta azt, megkereste a következőt és újra tett egy kört. Talán a késleltetés is oka annak, hogy ilyen sokáig élvezte a zenebonát.

 

 

DIY maracas upcycling

További ötletek:

 

  • Hangmemória nagyobbaknak: a klasszikus memóriajáték szabályai szerint hallás alapján keressünk párokat! Itt fontos, hogy páros rekeszű tojástartót válasszunk.
  • Közös zenélés: műanyagkanállal és szigetelő szalaggal komoly ritmushangszereket is varázsolhatunk. 

 

A hangszeres kép forrása: teteamodeler.com

 

 

 További ötletekért, kalandokért kövess a Facebookon és az Instagramon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lapulevel-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr1815617274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása