Lapulevél

Nyári élmények scrapbook

2019. szeptember 08. - Lapulevélblog

Talán nem késő még felidézni a nyári élményeket, hiszen alig egy hete, hogy beköszöntött a borongós ősz. A scrapbook oldal készítése erre kiváló alkalom, hiszen amellett, hogy a fényképeket szépen, igényesen elrendezhetjük, a díszítéssel még többet adhatunk hozzá önmagunkból.

Habár a scrapbook eredetileg az emlékek megőrzésére született, úgy érzem, manapság rátelepedett az üzleti szellem, a méregdrága festékek, szilikon nyomdák, vágósablonok ipara. Mivel személyes céllal és nem eladásra űzöm ezt a hobbit, kedvesebbek számomra a házi praktikák. Igaz, nincs még túl nagy gyakorlatom, de a jövőben is efelé az irány felé szeretnék haladni. (Kedves példám az esküvői mini fotóalbumunk, amibe lefóliázva beragasztottam a férjemtől kapott első rózsa egyik lepréselt szirmát.)

Első lépésben a hátteret festettem meg vízfestékkel a klasszikus buborékfóliás módszert alkalmazva. Itt fontos, hogy szivaccsal vigyük fel a kék festéket a fóliára! Hasonló műveletet végeztem egy darab hullámkartonnal. Utána laza mozdulattal téptem szét az egyik legkedvesebb papíromat és ragasztottam fel a sarkokra. Majd egyszerű gyereknyomdákkal színesítettem a kompozíciót. Végül felhelyeztem a kiválasztott fotót és a szabad kézzel elkészített díszítő elemeket. A nyári élmények szöveges felületet is kaptak. A kormánykerék jelképezi az origót, az élmények sokszínű lehetőségét.

Ezek a nyári kulcsszavak a legegyszerűbb örömforrások. Nem nehéz lekötni két kisbabát, akiknek minden új, de annál nagyobb a boldogság  számomra, amikor rácsodálkoznak a világra.

Scrapbook oldalt gyerekekkel is érdemes készíteni. Lehet buborékfóliázni, fröccsenteni, papírt tépni (ami tudjuk, nagyon hasznos), újságpapírt, kottát ragasztani. dizájnt tervezni, emlékeket belecsempészni. A mai digitális világban pedig kifejezetten izgalmas kézzel fogható új életet adni egy fotónak.

 

dsc01535.JPG

dsc01540.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://lapulevel-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr9015040382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása